Komt jouw paard ook niet verder dan de cloud?

blog over paarden en fotografie

/blog/
@ellen pitlo paardenfotograaf

Steeds meer prachtige foto's belanden in de cloud!

Mensen hebben verschillende redenen om hun paard te (laten) fotograferen. Meestal als eerbetoon, vaak als herinnering met als einddoel ter decoratie zou je denken.
Maar wat de reden ook is: als je je paard door een professionele fotograaf laat vereeuwigen is deze voor altijd op magische wijze aanwezig. Toch belanden steeds meer van deze prachtige foto’s in de cloud  in plaats van aan de muur en ik vraag me steeds vaker af wat de reden hiervan is. Je begrijpt dat dit natuurlijk mede te maken heeft met het feit dat ik behalve fotograaf ook interieurstylist ben en in die hoedanigheid ben ik op zoek gegaan naar antwoorden.

De smartphone wordt natuurlijk steeds vaker gebruikt om mee te fotograferen

In mijn speurtocht stuitte ik natuurlijk als eerste op de mobiele telefoon, hoe kan het ook anders. Ik hoef namelijk niemand uit te leggen dat de zogenaamde  smartphone, naast bellen misschien wel vaker gebruikt wordt om mee te fotograferen. Toch blijkt dat deze beelden, ondanks de inspanning, meestal roemloos in de telefoon blijven zitten. Als ze geluk hebben, worden ze nog net op social media geplaatst en daar blijft het over het algemeen toch echt bij. Ondanks alles is het jammer dat deze foto’s nooit meer boven komen drijven, laat staan dat ze worden geprint. Zelfs foto’s van professionals belanden vaak ergens in een computer of op een telefoon. Na het verzenden via We transfer ondergaan ze een zelfde lot en zelfs deze beroepsbeelden zien zelden echt het ‘levenslicht.’

Een print eist echt de aandacht op

Ik bedacht dat het daarom goed is om een aantal redenen te benoemen waarom  foto’s bedoeld zijn om te printen en niet alleen omdat ik nu juist zo’n groot voorstander ben.

Ten eerste: en beetje goede inktjetprint blijft onder de juiste omstandigheden zeker 100 jaar goed en ik hoef je niet uit te leggen dat een gemiddelde mobiele telefoon daar niet aan kan tippen.

Prints roepen meer emotie op dan een bestandje op een scherm

Ook niet onbelangrijk, is dat de enige manier om het hele beeld te bekijken en toch te kunnen genieten van alle details een afdruk is. En als ik het dan voor het zeggen heb, adviseer ik het liefst een hele grote.

Verder roepen prints meer emotie op dan een bestandje op een scherm. Een print kan je niet swipen om gauw door te gaan naar het volgende beeld. Een print eist echt de aandacht op.

Met een afdruk heb je dus echt iets definitiefs in handen.

En tot slot, een digitale foto is nooit af. Altijd kan je nog iets doen aan de kleur, het contrast of de schaduwdoortekening. Of toch een iets andere uitsnede maken? Al die mogelijkheden die open blijven bij een digitaal bestand, gaan op slot in de afdruk. Met een afdruk heb je dus echt iets definitiefs in handen.

Daarom mijn pleidooi: ‘laat je dierbaarste foto’s afdrukken!’ Juist omdat deze belangrijk voor je zijn. Behalve een mooi beeld is er een dierbare herinnering mee vastgelegd. Deze kun je als je ze om je heen hebt op ieder moment ophalen. Want zeg nou zelf, is het niet eeuwig zonde dat zoveel mooie momenten niet verder komen dan onze mobiele telefoon of computer?

Wil jij jouw paard ook op magische wijze om je heen en gun jij jouw paardenportret wel een mooie lijst?

Na het lezen van dit betoog heb je vast begrepen dat ik niets liever doe dan jou helpen met een onvergetelijk portret van jouw paard. En die bijzondere herinnering zie ik natuurlijk het liefst in een mooie lijst bij je thuis aan de muur hangen. Om je te helpen bij de keuze van de juiste lijst heb ik een e-book geschreven met een aantal essentiële tips die je zeker verder zullen helpen.

Paardenfotografie Gratis e-book GUN JE PAARD EEN INGELIJST PORTRET

Gratis e-book

Wil jij jouw paard ook op magische wijze om je heen? En gun jij jouw paardenportret een mooie lijst? Laat hieronder je gegevens achter.