Even voorstellen Ellen Pitlo

blog over paarden en fotografie

/blog/
@ellen pitlo paardenfotograaf

Ik was liever op de manege dan thuis

Mijn naam is Ellen Pitlo (1962) ik woon in Wapenveld, net onder Zwolle en ben behalve paardenfotogaaf en interieurstylist ook nog eens schrijver.

Het paardenvirus had mij al vroeg te pakken, als klein kind herinner ik mij de eerste ontmoeting met een pony dan ook als de dag van gisteren. Al snel wilde ik leren rijden, maar daar moest ik mee wachten omdat mijn ouders mij daarvoor nog veel te jong vonden.

Toen ik acht jaar oud was ging het licht op groen en dat moment zal ik nooit vergeten: ik was meteen verkocht. Mijn vader en moeder vonden het in het begin nog wel aandoenlijk, maar toen ze doorkregen dat ik al snel liever op de manege was dan thuis, bekoelde hun enthousiasme enigszins.  Maar ik was niet te stoppen en bracht iedere vrije seconde bij de paarden door. Ik leerde rijden, verzorgen, poetsen en uitmesten en als kers op de taart mocht ik na heel veel zeuren op ponykamp.

Helaas moest de manege op een goed moment de deuren sluiten, waarna ik in een gat dreigde te vallen. Gelukkig struikelde ik in die periode over een zwart witte shetlander, Mindy, die ik uiteindelijk de mijne mocht noemen.

De liefde voor paarden ging bij mij niet over

In tegenstelling tot veel kinderen ging de liefde voor paarden bij mij niet over en ondanks dat het uitgaansleven lonkte en de schoolplicht riep, bleven de paarden bij mij met stip op nummer één. Nadat ik mijn Mindy in moest laten slapen, ging ik op zoek naar een nieuwe manege en bracht ook daar vele uren door. Toch wilde ik geen eigen paard, omdat het moederschap op dat moment bovenaan mijn verlanglijst stond. Helaas bleek deze wens niet voor mij weggelegd en na een intens verdrietige periode besloot ik om alsnog een eigen paard te kopen.

Paard als therapeut

Candy kreeg een belangrijke rol in mijn leven, want behalve een paard om op te rijden, was ze mijn therapeut, mijn uitlaatklep en vulde ze mijn dagelijks leven. Door de jaren heen loodste ze mij door mijn kinderloosheid en een echtscheiding. Wat hebben we veel meegemaakt en wat was ik trots op haar.

Niet lang daarna ontmoette ik mijn huidige man en besloot in het diepe te springen.
Samen met  Candy verhuisde ik naar Zwolle waar hij woonde. Toen we uiteindelijk een vervallen boerderij betrokken om een nieuwe start te maken kon Candy bij ons komen wonen. Om haar gezelschap te houden kochten we er een paard bij. Onze keuze viel op een gelderse merrie, luisterend naar de naam Nikita. Helaas duurde de vreugde niet lang, want ze bleek hoefkatrol te hebben. Na rijp  beraad besloten we een veulen te fokken in plaats van haar te euthanaseren. Candy heeft de komst van Cheyenne nog meegemaakt, maar niet lang daarna hebben we , tot mijn grote verdriet moeten, in moeten laten slapen.De plaats van Candy werd ingevuld door Nowlet, alias Noot.

Uiteindelijk besloot ik mijn hart te volgen en het roer radicaal om te gooien

Dat ik gek ben van paarden staat als een huis boven water, maar dat ik uiteindelijk ook nog eens paardenfotograaf zou worden, had ik echt niet kunnen bedenken.

Deze blog gaat over paarden en fotografie, want daar ligt mijn hart. Ik hou van verhalen die je inspireren en raken, maar ik vind het eigenlijk nog belangrijker dat er af en toe ook iets te lachten valt.

De bloopers tijdens mijn fotoshoots en de hilarische voorvallen met mijn paarden zal ik je dan ook niet onthouden. Verder zorgt mijn paard Cheyenne atijd voor een beetje leven in de brouwerij en dan druk ik het nog zacht uit. Tenslotte besloot ik rond mijn vijftigste het roer compleet om te gooien, door behalve interieurstylist ook nog eens fotograaf te worden en een boek te schrijven.

Boek 'Tussen vrouwen en paarden'

Gelukkig heb ik de beschikking over een grote dosis doorzettingsvermogen en een beetje humor. Mocht jouw nieuwsgierigheid inmiddels zijn geprikkeld en wil je meer  lezen over mij dan kan ik je mijn boek 'Tussen vrouwen en paarden' aanraden. De eerste 20 pagina's kun je hier gratis downloaden.

 

 

paardenboek Tussen vrouwen en paarden V LR

Gratis inkijkje

benieuwd waarom jouw paard op jouw pad is gekomen?

Vul hier je naam en emailadres in en download vervolgens de 1e 20 pagina's